Johanna Graf träffar solnabor

tisdag 31 augusti 2010

Mona Sahlin om den rödgröna regeringsplattformen

Läs vår regeringsplattform!

Hej,

Idag presenterar jag den rödgröna regeringsplattformen tillsammans med Maria, Lars och Peter. En regeringsplattform är en vägbeskrivning – hur vi ska nå vår vision. På samma sätt är alliansens det. Skillnaden är inte reformutrymme, det skiljer sig inte, utan skillnaden är de prioriteringar vi gör framåt.

Nu finns två tydliga vägar framåt – de leder till två helt olika Sverige. Det är det vägvalet vi står inför.
Det kommer inte att gå att göra vägvalet ogjort – så stora har klyftorna redan blivit, så mycket har de sänkt skatterna, lagarna har skrivits om så att välfärd efter behov inte garanteras. De borgerliga vill fortsätta på den inslagna vägen i fyra år till – det blir ett annat kallare Sverige. Ska vi byta färdriktning måste det göras i detta val. Därför står vi alla inför ett ödesval och därför behövs du och jag mer än någonsin.

Vi måste övertyga våra grannar, våra kollegor och våra familjemedlemmar om att tillsammans välja välfärden och jobben före skattesänkningar åt de redan välbeställda. I vår rödgröna regeringsplattform finns kraftfulla investeringar i jobb och välfärd. Vi skapar 100 000 nya jobb och utbildningsplatser. Vi minskar barngrupperna i förskolan. Vi gör tandvården avgiftsfri för alla upp till 24 år. Vi tar upp kampen för jämställda löner. Vi höjer studiemedlen så att fler får möjlighet att förverkliga sina drömmar och vi anställer fler behöriga lärare i skolan för att säkra kvalitet och kunskap.

Mot detta ställer Reinfeldt en högerregering som fortsätter på skattesänkarvägen och som prioriterar lägre skatt för höginkomsttagare framför ungarna i förskolan. En regering som trots jobbmisslyckandet fortsätter på den inslagna vägen med mer åt den som redan har mest.

Det är mot denna regering du och jag måste ta kampen. Gå in på socialdemokraterna.se och läs vårt valmanifest. Gå sedan ut och arbeta för en socialdemokratisk valseger och en rödgrön regering.
Om 19 dagar står svenska folket vid ett vägskäl. Då gäller det att vi har gjort allt för att Sverige väljer välfärdsvägen.

Vänligen,
Mona Sahlin

PS. Du kan följa mina resor i Sverige via facebook. Gå gärna in, diskutera, titta på bilder eller kom med tips om hur vi kan utveckla Sverige tillsammans efter den 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar